Krokusveld

Co-creatief samenwerken in verandering/innovatie

Je werkt binnen een team aan vernieuwing. Maar hoe zorg je dat deze innovatieve samenwerking succesvol verloopt? Ik kan hierbij helpen met het cocreatiespel .

Het cocreatiespel ontstond naar aanleiding van een promotieonderzoek van Corry Ehlen (Cocreata) naar een groot innovatieproject: met zowel een hogeschool als bedrijven en overheid werd een nieuwe leergang ontwikkeld. Dit onderzoek leverde succesfactoren op die duurzame innovatie in de praktijk mogelijk maken.
Sindsdien wordt dit spel ook bij andere vernieuwingsprocessen toegepast.
Het cocreatiespel helpt om alle bronnen aan te boren en zonodig gerichte aanpassingen te doen om een innovatie- of veranderingstraject succesvol te laten verlopen. Zodat het project geen zand in de wielen krijgt of zelfs voortijdig strandt.


Resultaat 

Inzicht in wat er goed gaat binnen het vernieuwingsproces en in waar nog winst te behalen is. Op het gebied van samenwerking en ontwikkeling van het aanbod. 
Ook kan een cocreatiecoach in dit proces vinger aan de pols houden met het innovatieteam en gerichte interventies voorstellen en begeleiden. 
Met als resultaat een duurzame vernieuwing op basis van gedragen besluiten. 


Hoe?

Met het cocreatiespel laat je het cocreatiewiel als het ware draaien. Je brengt hierdoor je team in beweging. Je gaat aan de slag met de dimensies Constructie, Relatie, Expertise en Actie (CREA). Bij elke dimensie horen kaartjes met vragen. Deze vragen geven inzicht in hoe het proces kan worden verbeterd, op welk gebied nog kansen liggen. Het spel levert verrassende ideeën op, die je meteen in praktijk kunt brengen. 


Voor wie? 

Voor teams die werken aan vernieuwing  
• om binnen de organisatie/in cocreatie met meerdere organisaties producten of diensten te vernieuwen. 
• om een betere uitstraling of reputatie van de organisatie te creëren • om na een fusie een goede samenwerking op poten te krijgen 


Wil je meer weten? 

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. 


Het Wiel wordt met veel succes ingezet in de sectoren Onderwijs en Onderzoek, Zorg, MKB, Projectmanagement en Dienstverlening. 

Enkele reacties: 
“Het Co-Creatie-Wiel geeft in één oogopslag overzicht van de belangrijkste zaken in een Co-Creatieproces.” 
“De succesfactoren per segment zijn te gebruiken als blauwdruk voor de innovatiepraktijk”. 
“Het Co-Creatie Wiel is heel aantrekkelijk en iedereen zou wel zo willen werken!” (professor Joseph Kessels)

Contactdetails

0624271105
info@krokuscreatie.nl

KVK: 30124163

Klanten over coaching

Ik kan nu mijn koers bepalen en zonodig bijsturen’, ‘Mijn zelfvertrouwen is versterkt’, ‘Ik weet waar mijn talenten liggen en hoe ik die kan inzetten’, ‘Ik ken mijn grenzen en kan die aangeven’, ‘Ik ervaar minder spanning en meer plezier’, ‘Ik neem meer initiatieven voor een betere relatie met anderen.

Klanten over de workshops

Levendig en kleurrijk’, ‘de workshop heeft veel meer opgeleverd dan we dachten’, ‘het was zo’n fijne sfeer’, ‘iedereen wordt gehoord en gezien’, ‘verrassende creatieve werkvormen’, we kunnen hier echt mee verder in de praktijk’, ‘mijn collega’s en ik hebben weer zin er helemaal voor te gaan.