Krokusveld

Over Krokuscreatie

Wie

Mirjam van Zweeden heeft met Krokuscreatie in 2006 een doorstart gemaakt in dienstverlening op het gebied van coaching en training  (zie loopbaanoverzicht onderaan).
Naast coaching in -levens-loopbaanvragen ontwikkelt en begeleidt ze workshops op maat voor thema- of studiedagen en conferenties.

Samenwerking

In HOP coaching, integrale coaching Homeopathisch, Orthomoleculair, Psychosociaal werkt zij samen met homeopathisch arts en orthomoleculair specialist Alex Leupen werkzaam in het Homeopathisch Artsencentrum Utrecht HAU
 
  Voor workshops en coaching op het gebied van Co-creatie in innovatie en in veranderingsprocessen werkt zij samen met Cocreata, coaching en consultancy van dr. Corry Ehlen, ontwerper van het Co-Creatie-Wiel. 

 Mirjam van Zweeden is als zelfstandig professional lid van ZZP netwerk  
 Heuvelrug
en kan voor grotere opdrachten/aanbestedingen een offerte    
 indienen samen met met andere  professionals. 

Rol van Mirjam van Zweeden

Mirjam: "Ik zie mezelf als inspirator en facilitator van ontmoetingen, trajecten, waarin ik de creativiteit van mensen aanspreek. De creativiteit om uit patronen te komen die vastzetten en beperken en potentieel tot expressie te brengen dat leidt tot persoonlijke groei, goede teamsamenwerking en innovatie, in een natuurlijke verbinding met elkaar. "

Vakgebied en affiniteiten

“In mijn opleidingen en werk (zie overzicht bij 'Achtergrond' hieronder) heb ik me verdiept in coaching en training van mensen op het gebied van communicatie, samenwerken in werk en relaties, leiding geven en in loopbaanbegeleiding; wederzijds interessante en leerzame ervaringen met betrokkenheid en humor. 

Het werken met creatieve methodieken heb ik als mijn specialiteit ontwikkeld. Van jongs af houd ik van creatieve activiteiten als beeldend werken, schrijven, zang, dans en beweging en theater. Ik geef ruimte aan wat er in me leeft en breng dit tot expressie. Hierdoor kan ik ook de creativiteit van andere mensen vanuit verschillende invalshoeken aanspreken, wat hen inspiratie, inzicht en nieuwe moed geeft. In mijn werk als coach en trainer merk ik dat ik, zowel in groepsgewijze als individuele ontmoetingen, telkens weer mijn enthousiasme kan overdragen om op een creatieve manier vragen te onderzoeken, problemen te voorkomen of op te lossen en ideeën te genereren. 

De leergang geweldloze communicatie voor coaches en mediators die ik dit jaar volg geeft een extra dimensie om verbinding en samenwerking te ondersteunen als het vast dreigt te lopen. 

In het voorjaar bied ik samen met dr. Corry Ehlen  (ontwerper van het Co-Creatie-Wiel) van Cocreata een serie workshops over Co-creatie in innovatie. Leiders en coaches van innovatie kunnen ook een presentatie over succesvol innoveren met Co-creatie en het Co-Creatie-Wiel aanvragen.

Achtergrond 

Mirjam van Zweeden is geboren 1962, is getrouwd en heeft twee zoons.

Opleidingen

  • HBO-opleiding sociaal-educatief werkmet veel aandacht was voor creativiteit en werken met groepen
  • Post-HEAO Management (3-jarig)
  • Interne opleiding en training voor Coach en Trainer bij Elsevier Opleidingen, NCATB, Nederlands centrum voor Advies, Training en Begeleiding

Werk

  • vanaf 1985: verschillende functies als staffunctionaris op het gebied van welzijn arbeid en scholing 
  • vanaf 1991: werkzaam als free-lance trainer/loopbaanadviseur voor landelijk opererende opleidings- en trainingsburo's (met name Elsevier Opleidingen: NCATB, Profplan, Convia, Boertien en partners) met klanten in de zakelijke dienstverlening, techniek en in de overheidssec tor (specialiteit: jobcoaching, zelfmanagement en persoonlijke effectiviteit)
  • In 1999 oprichting van de Boventoon coaching en teamwork, naast freelance werk als trainer/coach
  • 2000: ongeval met whiplashtrauma als gevolg, periode van herstel en herbezinning, uitmondend in pakket van coaching/training in combinatie met schrijven en deelname aan kunstprojecten op de Heuvelrug
  • publicaties: uitgaven in eigen beheer: 'Naar binnen' (Teksten en gedichten over ervaringen na de whiplash), drie  poëziebundels, op de mail mogelijkheid tot abonnement op het gedicht van de week, in 2009 uitgave  (A3 boeken) 'De waan en waarde van de tijd, mijn zeven wensen.'
  • Vanaf 2006: coaching en training onder de vlag van Krokuscreatie

Krokuscreatie brengt potentieel tot expressie

Wilt u meer weten over wat wij doen? Of heeft u een vraag over Krokuscreatie? Wij staan u graag te woord. U kunt ons vrijblijvend bereiken op info@krokuscreatie.nl of ga naar contact.

Ga naar contact

Contactdetails

0343 - 514106
info@krokuscreatie.nl

KVK: 30124163

Klanten over coaching

Ik kan nu mijn koers bepalen en zonodig bijsturen’, ‘Mijn zelfvertrouwen is versterkt’, ‘Ik weet waar mijn talenten liggen en hoe ik die kan inzetten’, ‘Ik ken mijn grenzen en kan die aangeven’, ‘Ik ervaar minder spanning en meer plezier’, ‘Ik neem meer initiatieven voor een betere relatie met anderen.

Klanten over de workshops

Levendig en kleurrijk’, ‘de workshop heeft veel meer opgeleverd dan we dachten’, ‘het was zo’n fijne sfeer’, ‘iedereen wordt gehoord en gezien’, ‘verrassende creatieve werkvormen’, we kunnen hier echt mee verder in de praktijk’, ‘mijn collega’s en ik hebben weer zin er helemaal voor te gaan.